Zoeken
  • Betty Heideman

Word er nog een beetje doorgewerkt?

Naaaah.. kijk zelf maar. Ik ben begonnen aan het kleine halletje wat aan de keuken en de grote woonkamer grenst, bij het behang afhalen kwam prachtige oude kleuren tevoorschijn (maar helaas ook nogal wat grote muurproblemen).

Wat blijkt we hadden de dag ervoor verf gekocht voor deze hal en dit is praktisch de originele kleur (zonder dat we het wisten)!


Daarna voor het eerst van mijn leven de muur ge'knauft', oftewel glad gemaakt, alle gaten weg en oneffenheden.


Gisteren begonnen met 1e laag verf, we willen op de oude muren dezelfde 'tekening' aanhouden, en vandaag 2e laag. Morgen ga ik het 3e en 4e muurtje doen en als het lukt de bovenkanten (boven het groen) die ook zachtgeel worden. De binnenkant van het raam kan ik nog niet doen omdat hier een nieuw raam komt, het is nog enkelglas.Vandaag is de elektricien de hele dag geweest en heeft de lampen in de woonkamer opgehangen. Verder heeft hij alles voorbereid voor de badkamer zodat ik morgen de aannemer kan bellen.Daarnaast hebben we heel veel tijd doorgebracht met het bedenken van oplossingen voor de stroomvoorziening. De kast die er zit is namelijk mega oud en eigenlijk onbruikbaar. Er zit een redelijk nieuwe groepenkast in de hal voor de (toekomstige) badkamer en een andere oude (hoofdkast) bij de trap naar zolder. Peter wil het liefste alles in één kast en dusdanig dat we ook boven de keuken kunnen gaan maken (voor het vakantie appartement). Dat klinkt allemaal heel simpel maar dat is het niet, omdat het huis heel groot is en de muren heel dik en we natuurlijk ook geen geldboompje op ons rug hebben. Na heel veel puzzelen hebben we waarschijnlijk de oplossing.


Iets minder leuk is dat we vorige week ineens zonder olie (dus zonder verwarming en warm water) zaten. Nu ben ik al geen fan van kamperen, en al hebben we gelukkig in de hondenkeuken een klein boilertje, je haar wassen onder de kraan (met mini wasbakje) is toch niet echt handig. Vandaag kwam de olie gelukkig alleen... de verwarming start niet op. Zucht.


Verders... heb ik een strook behang opgehangen, begonnen met de lambrisering, en nu even rust. Tussendoor wassen draaien, stofzuigen, de vele plasjes wegruimen want het is t t t weer (regen regen regen) en een aantal weigeren dan naar buiten te gaan, de bestellingen van de veiling voorbereiden, lunch maken oftewel de dag is weer voorbij gevlogen!


En poes Kira heeft een nieuwe favoriete plek. Ninja steelt de show in deze Rembrandt setting :-). Helaas afgelopen 3 weken in en uit de dierenarts, totaal incl rekening van oude d.a. die van de week binnenkwam, ruim 2000 euro dierenartskosten. Brrrr.
65 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now