Zoeken
  • Betty Heideman

Weer een stukje verder of komt alles tot stilstand?

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik dit weekend veel heb kunnen doen. De zijkant van de tuin, eerst aan de onderzijde met kippengaas dichtgemaakt, stenen erop gelegd, groen doek er tegen aan. De voorzijde en klein stuk andere zijkant, gaas ertegen aan en riet. Bomen gekapt (nu kan je weer naar buiten kijken), oude stukken hout opgeruimd. Helaas kan ik de andere zijde niets doen omdat daar alle troep ligt. (Waarvan de mensen denken dat wij het zo neer hebben gesmeten, heel vervelend!).

Ik twijfel nog om het riet door te trekken aan de rechter zijkant of om het plastic zeil met bloemen door te trekken. Dit is ondoorzichtig, het riet niet.Ook in huis veel gedaan, de keuken gesopt (was waarschijnlijk jaren niets aan gedaan), de woonkamer stof, vuil en spinnenwebben van jaren weggehaald. Spullen naar boven gebracht, hoek voor de kleintjes gemaakt, mensen die meubels kwamen ophalen. Zo nu en dan even uitgepuft in provisorisch zithoekje. Twee hondenmanden staan al klaar. Hé twee keukens? De 'witte' wordt straks de hondenkeuken, de bruine hopen we tzt ook een nieuwe keuken in te kunnen laten plaatsen voor nu werkt het prima.En de trap is nu klaar, op de leuning na, ook de grond is netjes geëgaliseerd, het begint ergens op te lijken. En in elk geval hebben we plaats om het kippenhok neer te zetten.


Nog een anekdote waar iedereen die ik tot nu toe gesproken heb uit het dorp, het over heeft. De ingegraven container. Het is niet goed te zien maar op de foto links van de trap, zie je tussen de twee onder linkerramen, ongeveer ten hoogte van het zwarte blokje en dan recht naar beneden een grijs 'iets' (niet het grote grijze, dat is de olie vulopening). De eigenaren hadden een nieuwe wc gemaakt en in plaats van het aan te sluiten aan de riolering, hadden ze een vuilcontainer in de grond gegraven, hier kwam het toilet dus op uit..... Verder zeg ik maar even niets. Uiteraard is het toilet inmiddels wel aangesloten op de riolering. Oh en de trapleuning tegen de muur moet nog weg haha.


Ik kan nog niet in detail treden maar gisteren kwam de burgemeester even kennis maken en hij vertelde mij wat zaken, die de voormalige eigenaren ons hadden moeten vertellen waardoor er een mogelijkheid zou kunnen zijn, als alles fout loopt, dat we 1 september dakloos zijn. (Want dan moeten we ons oude huis uit). Nogmaals op dit moment kan ik even niet uitleggen wat er precies gaande is, en het kan waarschijnlijk nog wel 2 of 3 weken duren eer er meer bekend is. Duim met ons mee dat het met een sisser gaat aflopen. Het vervelende van alles is dat we eigenlijk geen keuze hebben om te wachten met de werkzaamheden (in huis en buiten) dus we gaan maar gewoon door.


N.a.v. de laatste blog bood Johan Neuzerling aan om ook 2 dagen te helpen, dus samen met Eddy gaan we proberen in die 2 dagen de achteromheining (schuttingen) te zetten. Super lief en heel welkom want het zal een bereklus worden om het in 2 dagen voor elkaar te krijgen.


Oh ja.. we hebben ook "nieuwe" buren, drie paarden, hoe zouden de honden daar op gaan reageren...117 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now