Zoeken
  • Betty Heideman

We zullen doorgaan ....

(Gisterenavond begonnen met deze blog maar na 2 uur haperingen nu opnieuw proberen, tekst klopt dus niet helemaal meer)


Het is ongelooflijk dat het alweer een week geleden is dat de verhuizer voor de deur stond!


Afgelopen donderdagavond kwam Igor (de aannemer) langs om te praten over de werkzaamheden, we hebben hem toen duidelijk gezegd zeer ontevreden te zijn over de voortgang. Weer kwamen er tig smoezen voorbij. Ik had op dat moment al lang willen zeggen, je hoeft niet meer terug te komen maar Fred wilde hem nog een kans geven ook omdat hij het niet zag zitten om op zoek te moeten naar een ander. Igor gaf aan dat hij maandag ™ zaterdag vol aan het werk zou gaan om alles af te krijgen.


Zaterdag realiseerde ik mij dat al zijn materialen en gereedschappen weg waren, en ook de magnetron die hij boven had staan (zodat zijn ‘jongens’, wat overigens uiteindelijk steeds maar één jongen was). Toen ontdekte ik ook dat hij privé dozen had opengemaakt om daar serviesgoed uit te halen. Ik zei tegen Fred “let maar op, die komt niet meer”.


Maandag moest Fred naar het oude huis voor de sleuteloverdracht (wat gelukkig allemaal goed verlopen is). Fred was om 15u terug maar geen Igor. Om 16u stopt er een auto Igor met zijn vader (het bedrijf is van hen samen). Ze kwamen nog een rekening brengen.


Even voor de duidelijkheid, wat is er wél gedaan: het plafond in de bureaukamer (voormalige bar), de wanden en de vloer, het vinyl ligt er voor 95% in. Tussenwanden in de voormalige ‘zaal’ met 2 deuren en elektriciteit aldaar. In het kleine halletje nieuw plafond en de wanden.


Alles wat wanden en plafond betreft ziet er goed uit, daar zeggen we niets van. Hoeveel werk en hoeveel kosten dit uiteindelijk zijn, ik heb geen idee, ik weet uiteraard wat ze berekend hebben maar of dit realistisch is? Maar goed de elektra (stopcontact en schakelaar) zijn buiten(!) opbouw elementen. Onze huidige elektricien snapt er niets waarom dat zo gedaan is. De badkamer is een drama en het hele stroom gebeuren wat door hen is ‘opgezet’ is ook een groot drama (volgens onze huidige elektricien en hij heeft het ook allemaal laten zien).

Dat we netjes betalen (cq betaald hebben) voor het gedane werk en materialen, logisch.

Goed, Igor en vader zaten dus hier, toch wel wat nerveus hadden Fred en ik het idee, we hebben gezegd dat we niet gaan betalen wat ze nog extra wilden hebben en dat we ze bedanken en tot ziens.

Nu was vorige week het bedrijf hier om kabels te leggen voor de telefoon (zie vorige blog) en een van hen is een Belg Peter en gecertificeerd elektricien. Het klikt goed en ik vroeg hem advies, hij gaf aan daar wel mee te willen helpen. Gisterenavond is hij gelijk al geweest en we hebben nu in elk geval één lichtpunt in de bureau/voormalige bar, schakelaars om het uit en aan te doen en in een hoek al 2 stopcontacten zodat ik niet hoef te werken met 7 verlengkabels om ergens stroom vandaan te halen. Hij zegt ook, ik heb nog nooit zo’n knoeiwerk gezien, ze hebben echt geen idee wat ze aan het doen waren. Eerste foto is hoe ze het hebben achtergelaten, 2e en 3e foto wat Peter in 2 uurtjes tijdelijk voor ons heeft gemaakt.En nu op zoek naar iemand die de badkamer in orde kan gaan maken.

Zelf druk met poetsen, gisteren de barkast schoongemaakt, was volgens mij jaren niet gebeurd en alle urnen erin gezet.

En tussendoor uitpakken, verplaatsen, de enorme stapel karton proberen klein te maken.Zondag 2x wezen wandelen met 2 groepen, maar ik merk dat de oudjes een wandeling van 30 minuten eigenlijk al niet meer aankunnen.


Er is nog mega veel te doen beneden maar stapje voor stapje. De tv kamer is een rustpunt (ook al moet daar door een aannemer nog veel gebeuren). De bureaukamer, eigenlijk ook niet een juist woord omdat dit meer een leefruimte is, is op de stroom, plinten en wanden (behangen of verven) wel een eind op streek.


De kippen lopen los en komen regelmatig binnen. De poezen hebben de volledige bovenverdieping overdag en moeten elkaar nog steeds niet (Willem en Kira). Ciry zit weer gewoon bij Fred, net als in het oude huis. Fotoś poezen komen nog, had ik met de telefoon gemaakt maar krijg ik niet hier geupload.De honden doen het geweldig, hoe blinde Cleo zich een weg baant door het huis is fantastisch, ze weet al precies waar ze zijn moet. Ook Maik doet het goed, we helpen hem wel natuurlijk maar het feit dat ze geen trapje meer af moeten om naar buiten te gaan is voor zeker Rex, Pinky, Saar, Cleo en Maik een enorm voordeel. Het is heerlijk om te zien dat ze allemaal relaxed zijn.


Dan zijn er van die kleine praktische dingen. Als ‘s avonds de katten ook beneden erbij mogen, moet ik de trapdeur openzetten, met als gevolg dat Dana stiekum naar boven gaat. En niet meer naar beneden durft (het is een vrij steile trap). Oplossing wordt waarschijnlijk kattenluikje in die deur maken.


Praktisch ding, we hebben nog geen wasmachine, dus er ligt mega stapel hondenwas :-). Vandaag op pad geweest om een nieuwe te kopen, die komt dinsdag, nog even geduld dus.Groot praktisch ding: nog altijd geen telefoon en internet. Gisteren de burgemeester gesproken, hij had gebeld met Telekom en zou teruggebeld worden want hij begreep ook niet wat het probleem is. Het is natuurlijk van de zotte dat ik als klant moet gaan uitzoeken waarom we hier geen aansluiting hebben en wat dat met het wasserpumpstation te maken heeft. Maar goed balen is het wel. Ik werk nu via een hotspot op mijn chrome book maar zeker met mails vind ik het superlastig omdat er geen mailsysteem op zit en alles via de server gaat. Fotoś bij deze blog plaatsen: sd kaartje fotocamera in printer, loskoppelen toetsenbord en muis van chromebook en aan pc koppelen. Naar pc fotoś binnenhalen en verkleinen, op externe harde schijf zetten. Loskoppelen externe harde schijf, toetsenbord en muis van pc en (nu wordt het leuk want ik heb maar 2 usb aansluitingen op het chromebook), eerst de externe harde schijf aansluiten met de muis de fotoś uploaden in Wix (blog), externe harde schijf loskoppelen en toetsenbord aansluiten. Contact maken via telefoon om internet op chromebook te hebben en dan de blog updaten. Je snapt waarom ik niet dagelijks een update plaats haha.


Nu zo zijn jullie weer een beetje bij, nogmaals ik kan dus niet reageren op Facebook reacties. Ik maak met mijn telefoon een foto voor Instagram die ik gelijk door kan delen naar Facebook.


Oh ja… dus geen telefoon, (en internet) en vandaag weer tig keer aan de telefoon gehangen. Extra probleem is dat Telekom niet terug belt op Nederlands mobiel nummer en een Duits mobiel nummer heb ik niet. Nu dus Peter (vd elektra) gevraagd of ik zijn nummer mag geven en dat mag gelukkig.

Ook tig keer aan de lijn met Duitse Post omdat er nog altijd geen post hier komt, de doorstuurservice staat wel geregistreerd. Inmiddels wel het eerste Zooplus pakket besteld én geleverd gekregen.


Voor wie het adres wil : Bitburgerstr 3 - 54636 Oberweiler.

Vandaag hadden we nog prachtig weer, nu is het flink aan het waaien, stormen en ik vrees dat het morgen minder mooi gaat worden. Inmiddels regent het, met nu 1,5 uur bezig om deze blog te maken, schiet niet op met hotspot via telefoon, langzaam en steeds onderbreking.


Net hartverzakking, Fred zit in de tv kamer en roept Willem zit voor het raam, ik kom aangerend en ja hoor Willem zit buiten voor het raam te mauwen. Inmiddels erachter dat meneer via het wc raampje waarschijnlijk eruit in geklauterd. Morgen als eerste de hekjes dus installeren....72 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now