Zoeken
  • Betty Heideman

Wat moet ik zonder Eddy

Een van de belangrijkste en grootste klussen is de omheining aan de achterzijde.


Aan de voorzijde hebben we vrij zicht en geen huizen, aan de achterzijde wel, omdat we niet willen dat de buren last hebben van de honden maar natuurlijk bovenal omdat de honden én kippen veilig in de tuin moeten kunnen, is het van belang dat dit dicht is vóórdat we verhuizen.


Zijkant en voorzijde staat hekwerk, dat maak ik zelf dicht met kippengaas en dan groen doek, niet ideaal maar voorlopig moet het maar. De achterzijde staat wel hekwerk een stukje, alleen daar kunnen de kleintjes zo tussendoor plus een deel (waar de kippen komen) is open en een deel met een groot (ik noem het altijd maar) koeien/schapenhek.


Maar ja schuttingen zetten met palen, dat kan ik echt niet alleen. En dan komt lieve vriend Eddy toch weer als redder in nood. Eerst komt hij 2 dagen eind juli om te helpen om het kippenhok in elkaar te zetten en dan maken we vast een aanvang met uitmeten e.d. En dan half augustus komt hij nog een keer 2 dagen. Eerder kan niet want de tuin staat nog vol met meubels (zie eerdere blog) wat pas 6 augustus door de gemeente wordt opgehaald.


Met zijn tweetjes gaan we 23 meter schutting zetten, hopelijk redden we dat in 2 dagen. Het zou handiger zijn als we met meer mensen waren maar helaas hebben we verder niemand die kan helpen. De eerste grote investering is een feit, het is even slikken :-) . Maar nu is wel straks alles netjes uniform en niet samengesteld tenslotte kijken de buren hier tegenaan en dan wil je dat het er goed uitziet. De schuttingdelen en poort voor het stukje tuin van de gasten, heb ik gelijk meebesteld maar gaan we voorlopig nog niet plaatsen, dat kan als we eenmaal verhuisd zijn.

De foto met de zwart witte paal is dus waar de houten schutting moet komen, uitdaging wordt nog hoe op het stukje asfalt wat daar ligt de palen geplaatst moeten worden, de andere twee foto's zijn van het hekwerk aan de zij- en voorkant. De zijkant is 150m hoog en met onze oudjes gelukkig voldoende. De voorzijde komt nog extra gaas tegenaan want dit is mij net iets te laag nu. Gelukkig kan ik dat zelf :-).

Aan de voorzijde komt nog een stukje uitbreiding van de tuin/omheining (zie ook eerdere blog) alleen ook dat kan in een later stadium. First things first.

46 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now