Zoeken
  • Betty Heideman

Tegenslag nummer zoveel

Zaterdagmorgen belde de aannemer (een geluk bij een ongeluk dat hij er was), dat er een grote waterschade was. Fred was al onderweg en om een lang verhaal kort te maken. Het halletje wat zo mooi gerenoveerd was stond onder 20 cm water, de wanden en de vloer.


Het probleem zit aan de buitenzijde van het huis waar een gleuf zit waardoor het water naar binnen kan. Volgens de aannemer is dit niet de eerste keer, de wanden van het halletje waren echt het slechtst van heel het huis vol vocht en schimmel, maar doordat het water de voormalige bar in loopt, heeft dit in het verleden ook daar de vloer en wanden aangetast (niet nu want de aannemer was er op tijd bij). Dit is volgens hem dan ook de oorzaak dat we (zie de eerste blogs) de vochtige vloer en wanden daar aantroffen. Dat het huis lang leeg heeft gestaan heeft wel meegespeeld maar is niet uitsluitend de oorzaak.


Nu zal het niet bij elk buitje inregenen maar vrijdag was er een tornado in Luxemburg, (ong 30 min bij Oberweiler vandaan) en die is ook over OB getrokken. Ook de schoorsteen is namelijk beschadigd. Het heeft dus echt gehoosd en waarschijnlijk heeft de regen precies op die hoek gestaan.


Er moet dus wel iets gebeuren en dat is behoorlijk aangrijpend. Over de hele achterzijde van het huis moet een gleuf komen die met beton gevuld moet worden.


Dat kon er nog wel bij, en nog altijd geen uitsluitsel van de gemeente, cq het zwaard hangt er ook nog altijd. En de tijd begint te dringen.


Met alle stress is Fred vergeten foto's te maken van de vorderingen.Nadat we vorige week in ons huidige huis een grote waterlekkage op Fred zijn kamer hadden, kon dit er nog wel bij hoor. Daar stond er 4 cm water wat door de wanden en plafond naar beneden sijpelde.... En dan komt de bank vertellen dat je niet verzekerd bent terwijl je wel elke maand braaf betaalt... dat zijn ze nu al 10 dagen aan het uitzoeken. Het wordt meer en meer een horrorverhaal deze hele verhuizing.34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now