Zoeken
  • Betty Heideman

Plannen

Goed wat zijn de plannen precies. Laat ik beginnen met een kleine rondgang door het huis.

Het rechterdeel van het huis is heel oud, dat is ook boven goed te zien aan de prachtige oude deuren. Links is in de jaren '50 aangebouwd.

Helemaal rechts (voor het huis staand), komt onze woonkamer, daarnaast (nog niet helemaal zeker), de kamer van Fred, (bureau/slaap). Dan is er de voordeur met halletje, hiernaast de kleine keuken. Aan de achterzijde bevindt zich de ruimte waar de verwarmingsketel staat en dit wordt klushok.

Doorgaand naar links, komen we de voormalige bar (de bar zelf staat er nog, gaat er waarschijnlijk ook uit). Dit wordt woonkamer en praktijkruimte, de eerder genoemde woonkamer is voor ons privé, meer tv kamer. De reden hiervoor is dat er een enorme ingebouwde houtkachel staat die het 's winters lekker warm houdt.

De barruimte is dan voor als we visite hebben. Daarna komen we in een enorme zaal, hier is ook de toegang naar de tuin.

Deze ruimte moet opgedeeld gaan worden, hier moet mijn bureau/slaapkamer komen, een kattenkamer, de hondenkeuken en voorraadruimte.

Het lijkt natuurlijk gigantisch maar we hebben geen schuren meer en alles van beurzen, hondendekens (en wie ooit bij ons is geweest weet hoeveel we hebben) etc moet toch ergens kwijt. Grenzend aan de bar (achterzijde), zitten ook de toiletten, hiervan moet één douche worden en één washok.

Een van de vele uitdagingen wordt de elektra want het bleek dat in bar en zaal alle electra via één schakelaar loopt! Je kunt dus niet in het toilet het licht aan doen, dat moet in de bar en dan brandt gelijk alles. Niet handig, hier hebben we zeker een electricien voor nodig.


De grote ruimte die opgedeeld moet gaan worden in kamer voor mij, kattenkamer, voorraadruimte etc.

Er zijn binnen 2 trappen naar boven maar omdat we de gasten hun eigen in- en opgang willen geven komt er achter een betontrap. Ooit was er een metalen trap....


Eenmaal boven, is er in de hal een toilet, naar rechts gaande (als je voor het huis staat dus eigenlijk links), kom je via 3 treden in een lange gang, hieraan liggen aan het einde, links en rechts (dus voorzijde en achterzijde huis), 2 grote slaapkamers. Dit worden de tweepersoonskamers Aarde en Lucht.

Er ligt aan de achterzijde nog een kleine kamer, dit wordt opslag en voorraad, beddengoed, tuinstoelen opslag etc.

Er zijn twee badkamers.

Aan de voorzijde liggen nog 2 kleinere kamers, een wordt eenpersoonskamer Water en een wordt kinderkamer Water.

Terug in de hal, gaan we links een deur door, dan komen we in een hal, rechts ligt een grote ruimte, dit wordt de eetkeuken, via een kleine tussenruimte (toekomstige bibliotheek), kom je dan in de woonkamer.

Aan de achterzijde ligt nog een slaapkamer, voorlopig zal dit de kluskamer worden waarschijnlijk waar we spullen kwijt kunnen zolang we boven bezig zijn.

Het vakantieappartement heeft een groot balkon en een kleine afgescheiden tuin.Dit wordt de grote eetkeuken met de prachtige inbouwkast.

Vanuit het appartement kan je via een hele rustige weg naar de bossen wandelen en op een kleine 3 kilometer ligt er een prachtig meer.

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now