Zoeken
  • Betty Heideman

Lang leve Eddy

Wat voel ik mij gezegend met vrienden als Eddy en Ingrid.

Afgelopen donderdag kwam Eddy in Oberweiler aan, en we zijn gelijk hard aan het werk gegaan. Gaten graven voor de panelen die aan de zijkant moesten komen, snelcement storten (wat hij als donatie ook nog eens had meegenomen) en een bodem voor het tuinschuurtje.
Ik moest om 14u met Cleo en Rex naar de dierenarts, voor de eerste keer. Er bleek een Belgische dierenarts te werken, dat is natuurlijk super fijn als je alles in je eigen taal kunt uitleggen. Cleo heeft een anaalklier ontsteking, Rex zijn bloed is getest (uitslag volgt nog) en hij had weer een ontsteking aan een voetzool dus alles ingepakt. Volgende week terug.

Toen ik terugkwam was Eddy al begonnen met het in elkaar zetten van het schuurtje, een handleiding van 50 pagina's en wel 900 onderdelen :-). Maar het bleek heel goed gedocumenteerd en ondanks dat ik er erg tegen op zag, viel het mee. De eerste dag hebben we een groot deel al afgekregen. Met hulp natuurlijk van de bouwopzichter mevrouw Tok.
Vrijdag begonnen met 2 panelen te zetten maar ik had geen schroeven meer dus verder met het schuurtje. Ondanks dat er veel tijd in het dak ging zitten, alles toch afgekregen en wat fijn om nu daar dingen in kwijt te kunnen! De dag vloog weer om.
Vandaag eerst de garage, die hadden we nog altijd niet geopend omdat de vorige eigenaren hadden gezegd dat de deur niet meer dicht ging als hij eenmaal open was. Vol goede moed met de sleutels met hierin het labeltje "garage deur" naar de garage om erachter te komen dat deze sleutels niet passen. Alle sleutels geprobeerd die we hadden maar helaas. Dus Eddy moest het slot uitboren. Tsja en dan de grote verrassing wat zouden we in de garage vinden?

Heel weinig haha gelukkig!! Twee grote houten deuren én .... een werfkelder (uit 1880)!! De garage is ook groter dan we verwacht hadden dus heel blij hiermee. Hierna naar de bouwmarkt en de boodschappen gedaan met Eddy en na de lunch verder met de panelen. Ook dit is klaar, super blij mee.

De tent kan nu ook eindelijk weg!


In de hondenkeuken/mijn slaapkamer stond in de hoek een grote deur met lijst, die wilden we naar de garage. Ding was niet te tillen zo zwaar. Heel ingenieus met 3 houten stelen hem naar de weg gerold via de tuindeur. De achterbuurvrouw zag ons en riep gelijk, ik kom helpen. Jeetje 3 jaar Breibach nooit enige hulp gehad en hier is iedereen zo aardig. Met zijn 3 lukte het om de deur in de garage te krijgen en gelijk ook nog wat andere zaken uit de tuin de garage in. Ik ben echt zo happy want er staan nu in diverse kamers allerlei zaken die vroeger in de schuur stonden en waarvan ik niet wist waar ik ze moest laten, nu weet ik het: de garage!!
Al met al werken Eddy en ik ons het schompus, maar we moesten ook van het mooie weer gebruik maken, zondag gaat het omslaan. Echt een lekker gevoel dat het ook eens mee zit.


Oh en nee hoor nog altijd geen telefoon en internet helaas.

Wel heb ik volgende week vrijdag sollicitatiegesprek voor 450 job. Aangezien ik nu al meer dan een maand niet heb kunnen werken, duimen dat het lukt.


Bijna vergeten, vorige week kwamen Frans en Astrid met hun hond Elvis op visite, we kennen elkaar al zo'n 18 jaar, zij adopteerde bij ons (GRH) als een van de eersten een galgo en we zijn altijd in contact gebleven. Het was superleuk om hen weer te zien.77 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now