Zoeken
  • Betty Heideman

Laat ik nu eens met het goede nieuws beginnen

Eerst het korte goede nieuws: de schoorsteenvegers kwamen langs en alles is in orde.


Het lange goede nieuws: de omheining staat aan de achterzijde. De afgelopen 2 dagen hebben Johan en Eddy keihard gewerkt (niet dat ik heb staan niksen haha) om het af te krijgen. Ondanks 2 stortbuien en hevige rukwinden, staat de schutting met poort. De kippen kunnen veilig rondlopen en de honden ook. Hier een time'lapse' zoals dat tegenwoordig populair is.De kippen hebben ook een prachtig toegangshek gekregen zodat we ze wel van de honden kunnen afsluiten.
Maar binnen is een ander verhaal. Er is afgelopen week nauwelijks iets gebeurd in huis. Gisteren kwam de aannemer langs en heb ik hem erop aangesproken, en daar waar hij de afgelopen maand steeds beweerd heeft het af te krijgen, komt er nu al 'het wordt krap'. De achterste woon/tv kamer, toilet en logeerkamer gaan niet af zijn, daar is nog niets aan gedaan.

De grote bar ruimte (bureau, woonkamer) MOET af zijn voordat de verhuizer komt maar dat gaat gewoon niet gebeuren. Fred zijn kamer, voorraadkamer is verder niets aan gebeurd, moet nog plafond terug in en deuren. Douche ruimte? MOET af zijn, ik betwijfel het. Alle electra? Ik betwijfel het. Morgen gaat Fred erheen, aannemer heeft gezegd vanaf morgen 'vol gas' te gaan geven dus daarom gaat Fred verrassingsbezoekje doen en hij blijft dan ook slapen. Én een hartig woordje met hem praten.

Als deze ruimtes niet klaar zijn voor we gaan verhuizen... pfffDan het volgende, de afgelopen weken hebben we veel twijfels of we Maik wel of niet moeten meenemen. Fysiek is hij erg achteruit gegaan maar ook geestelijk. Hij is onzeker, bang en een verhuizing is niet alleen veel stress voor een oude, blinde hond maar met alle werkzaamheden ook ontzettend verwarrend qua geluiden en geuren.


Iemand op FB had de suggestie gedaan om hem mee te nemen bij een volgend bezoek dus Maik is de afgelopen 2 dagen meegeweest. Hij vond het heel eng, lag veel te bibberen maar kwam de 2e dag wel zelf al naar buiten en ons opzoeken. Grote voordeel hij hoeft daar geen trap meer af naar de tuin. Zoals hij nu is, gaan we hem dus meenemen en zien we wel hoe het gaat.Oh en ja de grote kast is ook verplaatst, dit stukje hal moet dus nog helemaal gebeuren en aangezien het vinyl doorloopt (de bruine deuren kunnen helemaal opvouwen) vanaf de bar is ook hier nog werk te doen.ik vermoed dat we na de verhuizing een tijdje moeten bivakkeren in deze ruimte... het is de enige plek waar niet geklust hoeft te worden.

Het gaat nu ontzettend hard, Fred is er dus morgen en zondag. Ik ga er woensdag en donderdag weer heen.


Dan gaat Fred maandag met de katten en kippen erheen en blijft dan. Ik verhuis met de honden woensdag de 28ste. De verhuizer komt de 29ste uitladen...

121 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now