Zoeken
  • Betty Heideman

Klaar voor een lange blog?

Gisteren vroeg naar Oberweiler gereden. Al snel kwam er iemand voor een tafel, daarna iemand die op zoek was naar 'leuke spullen', (vond uiteindelijk niets), de man van de stoelen kwam toch, en een mevrouw die heel veel muur deko kocht. Inmiddels was het half twee en had ik wat extra centjes voor de verhuizing op zak :-). Komt wel goed uit want gisteren ontdekte ik dat er boven geen rolluiken voor de ramen zitten en dat alle bedden nieuwe lattenbodems nodig hebben.


Er is nog wel het eea te koop maar het meeste is 'zu verschenken', volgende week ben ik er 2 dagen, hopelijk gaat er dan nog meer weg. De kleine dingen staan ook op mijn Facebook, als het opgestuurd kan worden, dan is het ook te koop :-) . De foto met de stoelen dat wordt onze tv kamer.

Begonnen met wat opruimen, ruimte maken, de auto leegsjouwen, natuurlijk bij de trap kijken (oh wat wordt het mooi).


Dit wordt het domein van de kipjes, ahum ja daar moet nog wat gebeuren maar als het goed is wordt dit komende week dichtgegooid. Het toilet beneden was namelijk niet aangesloten op het riool (vraag me niet waarom, de vorige eigenaren hadden een kliko ingegraven en hier het toilet op aangesloten ??!!?), inmiddels is dit dus wel klaar. Ongeveer vanaf de zwart witte paal komt de omheining.
Een aanvang gemaakt met de keuken uitruimen, leegruimen van de kastjes, ik wilde vast gaan poetsen wat hemel wat is alles vuil. Tsja als iets al jaren leeg staat...


De keuken is ook mega lelijk haha maar voorlopig even geen budget om hier iets mee te doen, dus eerst poetsen en dat hopelijk tzt een andere keuken erin. De grote oven rechts staat ook te geef, helaas niemand nog interesse voor.

Om half vier kwam iemand waar ik al vaker contact mee had, hij woont verderop in het dorp en kwam de Bitburger lampen halen, ik vertelde over de bar en hij zei dat hij de bar wel wilde (yeeaaah want die moet er echt zo snel mogelijk uit anders kan de aannemer niet aan de vloer beginnen). Hele tijd staan kletsen, hij kent het huis nog van vroeger toen hij klein was.
Het oudste gedeelte van het huis, als je ervoor staat rechts, is uit 1859 en was heel lang geleden een wisselplaats voor de paarden van de postkoets. Hij zou kijken want hij had nog ergens een oude foto. De linkerkant van het huis was de stal, dit is ooit afgebroken en in de jaren '50 is hier een nieuw deel gebouwd (waar nu dus de 'bar' en 'zaal' zijn).

Hoe bijzonder is dit! Nu kan je aan deze foto goed zien, dat dit het oude gedeelte is met de dikke muren en prachtige deuren.

En dan ben je in de kelder en zie je dit aan de muur.. (het is niet heel goed te zien maar het lijken dus wel echt boeien), dan gaat je fantasie wel met je aan de loop hoor haha.

Om af te sluiten nog wat foto's van het uitzicht, zowel vanaf de Eggie als de Oggie (Erdgeschoss / Obergeschoss oftewel beneden en boven).92 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now