Zoeken
  • Betty Heideman

Honden en kippen

Een van de uitdagingen waar we voor komen te staan is het honden en kippen verhaal. Van een tuin van 4000m2 (waarvan 2000m2 voor de honden) naar 300m2 voor de honden, waar dan ook nog de kippen moeten lopen vraagt om aanpassingen van ons allemaal.


Hoewel er een hek om de tuin staat is deze bij lange niet voldoende voor de honden. Zeker aan de achterzijde waar het open is en waar aan de andere kant van de straat huizen staan. Aan de voorzijde hebben we vrij zicht.


zijkant tuin met uitzicht naar voorzijde

Vrienden Eddy en Ingrid hebben bij een Belgisch bedrijf een kippenhok gehaald, wat groot genoeg is voor de kipjes, er moet een stukje afgezet worden zodat we in eerste instantie we ze even apart kunnen houden. Hoewel de kippen nu ook regelmatig tussen de honden lopen (en eentje zelfs zo nu en dan ineens binnen in huis staat), moeten ze ook wel de rust hebben om hun eten op te eten.


De achterzijde van de tuin gaan we volledig met 180m houten schuttingen afsluiten met een dichte poort, dit laten we helemaal doorlopen ook voor de kleine mini tuin van de gasten, zij krijgen een eigen toegangspoort.


De zijkant van onze tuin gaat voorlopig met groen gaas dichtgemaakt worden en de onderzijde met kippen gaas. (Er staat al een hek).


De voorzijde willen we met 150m hoog houten schutting, zodat er toch wat vrij zicht blijft maar net hoog genoeg dat de er niet uit kunnen. De oudjes springen niet meer zo hoog.


Ideaal zou zijn als dit gedaan kan worden voordat we verhuizen, de 19e juni heb ik afspraak met klusjes man en de vraag zal dan ook zijn of hij dat voor elkaar kan krijgen.

Want eigenlijk moeten vóór de verhuizing ook de wanden geplaatst worden in de zaal, de douche gemaakt worden én het plafond in het kleine halletje......

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now