Zoeken
  • Betty Heideman

Hoe blijf je kalm in stress situaties

Weken geleden belde ik met de Telekom om te informeren hoe het moest met telefoon en internet. Tot mijn grote schrik vertelde men mij dat er op dat adres geen aansluiting bekend was en dat dit aangelegd moest worden. De wachttermijn hiervoor was 4 tot 5 maanden!! Mijn hart sloeg over want natuurlijk kan ik niet zolang zonder internet, ik werk dagelijks gemiddeld 5 uur op de chatlijn, dat is mijn inkomen.


Gevraagd aan de oude eigenaren of zij iets konden doen, want het tweede punt was dat ik geen aanvraag kon doen omdat het huis nog niet van ons was.

De oude eigenaren hadden gebeld en een afspraak gemaakt want tegen hen was gezegd dat er wel een leiding lag (?!). Ik kreeg een telefoonnr want de afspraak die zij gemaakt had, was ik in Nederland. Gebeld en nieuwe afspraak met techneut op 19 juni.


Hoewel lang buiten gebruik geweest, zat er een telefoon aansluiting in het toilet.Nee, het toilet is geen telefoon, de aansluiting zit in de toiletruimte :-).


Afijn 19 juni was ik er, maar geen telefoonman. Fred gebeld, hij bellen met het bedrijf, afspraak? Nee meneer, er staat hier geen afspraak hoor. Maar ... maar.... nee echt niet, kunnen we nieuwe afspraak maken? Ja natuurlijk meneer we bellen u maandag terug.


Maandag wordt er niet gebeld, dinsdag ik bellen met het bedrijf, althans een poging doen tot want er wordt niet opgenomen. Ook de volgende dag niet en de dag erna niet. Dan alleen in gesprek. Dit duurt een week. Maar dan als ik het op wil geven... contact!

Een nieuwe afspraak ? Ja hoor dat kan 12 juli? Zucht oké.


Vanmiddag gebeld om even te checken.... afspraak? Nee hoor mevrouw, geen afspraak bekend hier. Ja er staat wel een notitie maar wij hebben geen opdracht gekregen. HUH???? Stoom uit mijn oren maar het was een alleraardigste mevrouw die het mij kon uitleggen. Ik had eerst een afspraak met Telekom moeten maken en zij geven dat dan door aan hen (onderaannemer) en dán pas kan ik afspraak maken. Haar collega had er dus een zooitje van gemaakt, gaf ze toe. Ze ging voor mij bellen met Telekom maar ook daar was niets bekend. Het enige wat ik kon doen is zelf met Telekom bellen. Ik zag de bui al hangen. Computertelefoon, kies 1 voor, kies 2 voor....


Maar eerlijk is eerlijk, vrij snel kreeg ik een meneer aan de telefoon en zelden heb ik zo'n aardige man gesproken die het ook nog eens allemaal begreep en er gelijk werk van maakte. Nieuw contract afgesproken, nieuw telefoonnummer gekregen (wààt?? ja echt), en afspraak voor 30 augustus want het was niet nodig dat er eerder iemand kwam.


Ik legde de man uit dat de aansluiting in het toilet zat, wat vreemd genoeg voor enige hilariteit zorgde, is dat niet normaal dan een aansluiting daar? :-) en dat mijn bureau echt helemaal aan de andere kant van het huis lag. Dat was geen probleem, alleen dan moest ik wel zelf een elektricien regelen want het leggen van kabels dat doen wij niet meer.


Helaas is de internetverbinding aldaar slechts 5mb (als dat maar gaat werken met mijn online werk...). En ik ben er nog niet helemaal van overtuigd dat het allemaal überhaupt gaat werken, hoe aardig de man ook was. Echter op dit moment kan ik niet meer doen dan een elektricien zoeken en die vast laten komen om het te bespreken.


Dus hoe blijf je Zen? Nu in elk geval door zelf vriendelijk te blijven, begripvol, een beetje humor erin, ook een beetje medelijden opwekken (dan verlies ik mijn werk als ik geen internet heb, boehoehoe) en vooral niet zeggen dat het een F#$(*#) klotezooi is.
51 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now