Zoeken
  • Betty Heideman

Het moet eerst erger worden wil het beter worden

Gisteren naar OB, om 10u stond satellietman voor de deur, om half 11 de man die de telefoon kabel moet leggen (bleek een Belg dus dat was handig met uitleggen) en om 11 uur overleg met aannemer Igor over de badkamer. Om 12u kwamen ze de pallet met de schuttingdelen brengen. Eddy en Johan, ze staan klaar hoor. Om 14u ben ik naar huis gegaan toen de satelliet hing en het ook nog deed. Yeah, in elk geval hebben we weer Nederlandse tv straks haha.

De badkamer krijgt totaal andere indeling, wordt wel mooier (hopen we). Vandaag naar Hornbach alles voor de badkamer inkopen, goede service, ze hielpen zelfs met inladen, want met mijn hand kan ik geen zware tegels tillen, boiler, douchebak etc. Natuurlijk mocht miss P mee.Links komt een muurtje met daarachter de inloop douche. Niet groot maar groot genoeg.


In de voormalige bar, toekomstig werkruimte en woon/visitekamer kwamen ze erachter dat er een soort kelder was, die moet ondersteund gaan worden, extra werk helaas (of had ik dit al getikt?)In elk geval zijn de wanden hier tot een halve meter hoogte behandeld, ivm het vocht wat erin zat.


In deze ruimte komt een tussenwand met ervoor een wand met twee deuren, zodat er een woon/werk/slaap kamer voor Fred ontstaat en nog een grote opslagruimte.

Helaas moet deze radiator van 6 meter! door een ander bedrijf verwijderd worden, die komen maandag en doen gelijk onderhoud aan de olieketel (warm water en verwarming) want dat is 5 jaar niet gebeurd.


Zes meter radiator.... gaat niet op de foto.

En het halletje voor de keuken begint ook al ergens op te lijken, hier moet nieuw plafond in en ook hier zijn de wanden behandeld, dit is aan de achterzijde van het huis waar nauwelijks zon komt dus altijd probleem met vocht.


Ik vind het allemaal behoorlijk spannend om eerlijk te zijn, zeker omdat je niet elke dag even erheen kunt rijden om een oogje in het zeil te houden. Ergens in je achterhoofd heb je dan toch die horror programma's van aannemers die ineens verdwenen zijn met al je spullen en het huis in een puinhoop achter te laten. Niet dat ik daar reden toe heb maar ja de geest maakt rare sprongen.


Inmiddels hebben we in ons oude huis ook de nodige problemen, de nieuwe eigenaar (vanaf 1 sept) , of beter werklui van hem, zijn al weken buiten en in de schuren garages bezig. Vorige week nog hebben we duidelijk afgesproken dat er op het speelveld van de gasten niets gedaan wordt. Gisteren kom ik thuis... hebben zijn werkmannen alles weggehaald, onze omheining, het terras, de overkapping... het ziet eruit als een bouwput en ze zijn er een stal aan het maken. Ze spreken geen Duits, de 'baas' (nieuwe eigenaar) neemt niet op, reageert ook niet op berichten. We zijn echt woest. Dus dat kunnen we er ook nog wel bijhebben. Hoe ze het doen, zal me een zorg zijn maar er moet een terras overkapping komen voor de gasten die nog tot 1 september hier komen.


OH en dat zwaard van Damocles hangt er ook nog steeds.... nog altijd geen zekerheid en nog altijd een kans dat we 1 september zonder huis zitten en heel veel geld kwijt zijn. We blijven hopen op een goede afloop en dan zal ik alles uitleggen.


Dus stress??

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now