Zoeken
  • Betty Heideman

Hét zwaard

Vanmorgen na bijna 2 maanden wachten eindelijk het verlossende woord.Hoe zat het nu? In Duitsland heeft een gemeente altijd 1e recht van koop maar pas nádat het koopcontract is getekend. De notaris moet het formulier van Vorkaufsrecht naar de gemeente sturen, dat wordt behandeld en aangezien dit bijna altijd een formaliteit is, na 2 tot 4 weken is het klaar.


Echter.... de notaris had pas 3 (!) weken na het tekenen van het contract (17 juni) het formulier opgestuurd naar de gemeente Bitburg. Op zich allemaal nog niet zo dramatisch ware het niet dat wij 2 weken terug ineens hoorden dat de vorige eigenaren al eens met de gemeente in onderhandeling waren geweest over de verkoop van het huis. Van iets wat een formaliteit zou moeten zijn, werd het ineens een reële mogelijkheid dat de gemeente het huis zou willen kopen.


Wat wij niet wisten, en pasgeleden van de burgemeester hoorden, is dat de gemeente een stuk van onze grond wil kopen, dat de weg achter het huis compleet omgelegd gaat worden én dat er een bus uitstapplaats achter het huis komt (deels op onze grond). Hadden wij dit allemaal geweten, hadden we dit huis niet gekocht dat is duidelijk en zeker niet begonnen met verbouwen.

Maar hierdoor werd ons ook wel duidelijk waarom de gemeente interesse had in het huis.


De afgelopen weken hebben wij dus in angst en vreze moeten wachten tot de gemeenteraad eindelijk vergaderd had en vanmorgen hebben wij te horen gekregen dat de gemeente geen gebruik maakt van het Verkaufsrecht.


Morgen gaan Eddy, Johan en ik dus hard aan de slag met de omheining (laat het ajb niet regenen) en nu heel snel verder met inpakken en adreswijzigingen versturen...


Ons nieuwe adres wordt: Bitburgerstr 3 - 54636 Oberweiler.


ps overigens als de gemeente besluit een huis te kopen, ben je als koper toch verplicht om de notaris en makelaar te betalen ondanks dat je geen huis hebt! Lekker geregeld he.129 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Lekker bezig

Gas erop

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now